Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йорданка Фандъкова КАДЪР: БНТ
Йорданка Фандъкова КАДЪР: БНТ

Рано сутринта бяха обработени основни квартални улици, спирки на градски транспорт, ще се чистят тротоари през целия ден, ще се следи дали собствениците дали чистят тротоарите пред имотите си. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.

"Възложила съм следващата събота и неделя да бъдат увеличени автобусите 66 към Алеко на Витоша. Ще има и автобус, който ще изчаква на долната станция на лифта", каза Фандъкова.

Тя каза още, че е възложила да бъде създадена междуведомствена група, която да се включи в проверките за необходимостта от ремонти на лифтове.

"Големият дебат е за реконструкция и нови лифтови съоръжения. През последните няколко дни се прави всичко възможно да се политизира темата. През 2007 Столичният общински съвет взима решение за приватизация на общинското дружество "Въжени линии", за да може да се приватизира от частен собственик. Още през 2006 г. в списък за приватизация на общински дружества се включва и дружеството "Въжени линии", каза тя и допълни, че хора, които са участвали в решението за приватизация на "Въжени линии" сега зоват "Да върнем Витоша на софиянци". Групата на ДСБ е гласувала единодушно. Но в условията, които се гласуват, не се казва, че съоръженията трябва да работят. Там има две условия - да се изплатят задълженията на дружеството и да се запази дейността на съоръженията. Апелират да се развали договорът, всеки юрист, който ми даде условия, който се изпълнява...да даде аргументирано предложение. Правени са 11 проверки от Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол, изтъкна столичният кмет.

При всяко ново правителство правя срещи с министрите, които имат отношение по темата. Витоша е национален парк, собственост на държавата. Фандъкова изтъкна, че Витоша трябва да има възможност както за зимен, така и за летен туризъм, без да има друго строителство, освен на спортни съоръжения. Този план трябва да се приеме час по-скоро, призова кметът на София.

Очаквайте подробности.