Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Цветанов Кадър: NOVA
Цветан Цветанов Кадър: NOVA

Когато е подаден сигнал, трябва да се предприемат всички мерки, за да не се допусне някакъв проблем. Полагат се максимални усилия. И преди имаше подобна концентрация на злонамерени обаждания, които бяха разкрити. Това Цветан Цветанов коментира пред NOVA сигнали за бомби, подадени през последните от 2 дни в столицата.

"Във връзка с председателството ще има много подобни конфронтации. Искам да заявя, че компетентните органи ще свършват своята работа. Вие видяхте какви драконови мерки за сигурност имаше в началото на председателството. От името на правителството искаме да се извиним на българските граждани, за неудобствата, които причини европредседателството", допълни той.

"Няма някакви съществени новини, защото се осъществяват необходимите действия. Това, което можеше да се каже е, че са предприети всички мерки, за да бъде задържан извършителя. В момента, в който върви едно разследване, сами разбирате, че да се внася някаква неяснота, няма да е коректно. Към всяко едно престъпление има огромен интерес. Главният прокурор сам каза, че има много случаи, когато са предприети необходимите мерки, за да се защитят служителите на държавата", така Цветанов коментира случая с простреляния данъчен Иво Стаменов, който вчера почина. 

"Разкриването на едно такова тежко престъпление не може да стане за един ден. Тук е имало сериозна подготовка, поне месеци. Аз съм свидетел на много тежки престъпления. Единственото, за което сме призовавали обществото, е да дадат време на органите да си свършат работата", каза още той.

"Смятам, че ако има системен подход, ще мога да се ограничат други престъпления и да се разкрият предишните", допълни Цветанов.

"Познавах го чрез публични прояви във Велико Търново и чрез бизнеса. Не сме били лични приятели, познавахме се. Той беше близък до всички, които искаха да се развиват в България. Симпатизирал е на партията ни и изпълнил е гражданския си дълг. Смятам, че всеки един българин, който има такава информация, трябва да я споделя с компетентните органи. Не съм се интересувал от обемите и дейността, която върши. Познанството ми с Христов е от момента, в който съм влязъл в политиката", обясни Цветанов, попитан за случая с убития бизнесмен Петър Христов.