Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Десислава Кулелиева
СНИМКА: Десислава Кулелиева

На 17-и януари ще внесем вота на недоверие към правителството сами, без участието на ДПС. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в кулоарите на парламента.

"През декември поехме ангажимента на 10-и януари да предложим своите мотиви за вота на недоверие с колегите от ДПС, и обща работна група да ги осъвършенства и на 17-и да ги внесем. Десети беше вчера. Ние сме хора, които си изпълняват обещанията. Готови сме с мотивите. Вчера ги разгледахме на Изпълнително бюро и на парламентарна група и взехме следното решение: На 17-и януари внасяме вота на недоверие сами", заяви Нинова.

"Току-що проведохме разговор и с ДПС и информирахме колегите за своите аргументи. Разговарях с г-н Карадайъ и те ще вземат своето решение. Ние ще го внесем сами. Темата остава провала с борбата с корупцията. Дали ДПС ще ни подкрепят в дебатите и с гласуването е тяхно политическо решение", допълни соцлидерката.

"Мотивите да направим това са, че ние имаме принципни различия след изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, което беше потвърдено от колеги депутати от ДПС. Първото е тяхното мнение, че няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението. Ние само преди 6-7 месеца се явявахме на избори с управленска програма, с намерение да спечелим избори и да управляваме . Второто е призива към медиите, към гражданското общество, към нас да се пази сигурността и стабилността на страната. Съгласни сме, че България има нужда от сигурността и стабилност, но за нас основният генератор на нестабилност е правителството на Бойко Борисов. И събитията от последните седмици го доказват. Не смятаме, че има стабилност, в която и да е система. Ние искаме да гарантираме сигурност и стабилност в страната с абсолютно различен модел на правене на политика", каза още Нинова.