Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Спокоен, че полицията не го издирва за блудство с малолетна, Росен Ангелов е обработвал наследствени земеделски земи в с. Каменяк, община Хитрино. Земите над 11 декара се намират в местностите "Дьолюка", "Сухия бряст" и "Чанаджък" в околностите на селото, показва справка в Служба по вписвания Шумен, където на името на Росен Желев Ангелов има открита персонална партида № 30730 още през 1992 г.

Само някои от по-възрастните местни хора имат смътен спомен за рецидивиста.Описват го като неразговорлив, затворен човек. Избягвал контакти с тях. Но бил с "огромно самочувствие" и държал да го демонстрира.

"Категорично се касае за наследствени земи, придобити от бащата или дядото, които Ангелов е обработвал или отдал под аренда - заяви пред "168 часа" експерт от Община Хитрино. - Жалко, че такъв злодей е имал родствена връзка с нашия мирен край."

От документите става ясно, че на 21 август 2013 г. Ангелов е продал 5,501 дка поземлен имот в село Каменяк в община Хитрино. Купувач на земята на 1/6 идеални части е Митко Маринов.

През това време Ангелов е имал влязла в сила присъда за блудство с малолетната дъщеря на жената, с която е живеел на семейни начала. Според хора от с. Каменяк, бъдещият убиец търсел поредното убежище, където да се скрие от закона. И го е намерил в закътаното Делиорманско село.

Другата наследствена земя от 5,701 дка в местността "Сухия бряст" Ангелов отново продава на Митко Маринов.

Потърсена за коментар кметицата на с. Каменяк - Сабрия Таир заяви: "За да има този човек земи в нашето землище още от 90-те години, значи те са били или на дядо му или на баща му. Явно, има родствена връзка от нашия край. Аз съм кмет на селото от 1995 г., но не познавам Ангелов. Нито съм го виждала."

Таир не скри, че била изумена от информацията, че Ангелов е свързан с тяхното село. Относно продажбата на земите кметицата обясни, че попълвала първични документи за продажба на земи от тяхното землище, както и удостоверение за наследници, но въпросната покупко-продажба на над 11 декара земеделски земи не е минавала през нейните ръце.

На друго мнение е обаче експерт от Община Хитрино. Според него кметицата и брат й били отлично запознати с реформата на земята, и възстановяването й през 90-те години на реалните собственици. Според тях най-вероятно се знаят имената на бащата и дядото на Ангелов.