Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Трагедията с Васко се разиграла край Асенова крепост, където скалите са много стръмни.
Трагедията с Васко се разиграла край Асенова крепост, където скалите са много стръмни.

"Почивай в мир, мило дете!", написаха близки по повод смъртта на 13-годишния Васил Хаджимарков от Асеновград. Той почина навръх Богоявление след падане от 15-метрова скала край Асенова крепост. Погребението на детето е днес.  Трагедията помрачи двата светли празника в градчето. Негови съученици и приятелчета са попарени от тъжната вест.  Загиналият седмокласник учи в ОУ "Ангел Кънчев". Учителите му са потресени от случилото се. Те описват момчето като много възпитано.

Районната прокуратура в Асеновград предприе разследване за смъртта на детето. "Вече са разпитани свидетели на трагедията, извършен е оглед на мястото, предстои да бъдат назначени експертизи", посочиха от държавното обвинение. Макар да е нещастен инцидент, прокуратурата е длъжна да предприеме разследване, след като има смъртен случай.

Трите приятелчета на Васко, които станали свидетели на трагедията, не можели да се опомнят. На 6 януари те тръгнали към местността Метоха на разходка. Времето било хубаво и децата решили да излязат на въздух. Според тях Васко започнал сам да катери стръмните скали, които са надвесени над пътя за Бачково. Момчето се подхлъзнало, не успяло да се задържи и паднало на шосето от 15 метра височина.

Сигналът за проснато тяло на пътя е бил подаден в 13,40 часа на Богоявление. Веднага екипи на полицията и на Бърза помощ пристигнали. Според очевидци до тялото на Васко имало откъртена скала. Момчето било откарано с линейка в пловдивската УМБАЛ "Св. Георги" с опасност за живота. Лекарите констатирали много тежки наранявания и счупвания. Докато му правили нужните изследвания, Васко починал. За разследващите това е нещастен инцидент.