Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативения съд .  СНИМКА: "24 часа", Архив
Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативения съд . СНИМКА: "24 часа", Архив

100 хил. лева обезщетение отреди Окръжния съд в Смолян за близките на мъж умрял с един удар с юмрук, нанесен от строителен техник в Рудозем.

58-годишния Свилен Малинов умря през септември след разпра с 40-годишния строителен техник Хикмет К. Разправията между техника и по-възрастния мъж преди фаталния удар започнала по-рано. Свилен влязъл в офиса да се кара защо работници са включили кабел в захранване и Хикмет го изгонил. Според строителния техник, Свилен бил пиян. Във фаталния ден строителния техник наглеждал обекта с Мерцедес-а си, когато усетил удар по колата си отзад и като се обърнал видял Свилен да размахва ръце. Като слязъл от автомобила, Свилен го посрещнал с псувни и обиди и налетял заплашително да го удари, а Хикмет му отвърнал с удар с юмрук. След удара мъжът паднал на земята и се чул шум от строшена бутилка, която държал. При падането Свилен си строшил черепа. Заради тежката черепно-мозъчна травма е транспортиран от Рудозем в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, където починал на 8 октомври м.г. Окръжния съд в Смолян го осъди с лишаване от свобода в срок от 2 години, чието изтърпяване се отлага за срок от три години.

Съдат реши, освен общото обезщетение на двама наследници на Свилен съответно по 60 и 40 хил.лв., той да заплати направените по делото разноски от 1236 лв., както и 4 000 лева държавна такса върху уваженият размер на гражданските искове.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативения съд .