Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Петков наскоро се разделил с жена си, излязъл от затвора през април

Пловдивската районна прокуратура внася в съда искане за постоянен арест на серийния изнасилвач Владимир Петков. Той беше заловен в петък късно вечерта по описание на жертвите и е задържан за 72 часа. Престъпленията според обвинението са извършени в условия на опасен рецидив.

32-годишният мъж е от Пазарджик, но от известно време живеел в Пловдив на квартира и работел във фирма за климатици. Наскоро се разделил с жената, от която имал и дете. Прокуратурата внася искането за за постоянното му задържане утре. Срещу Петков, който е излязъл от затвора през април т.г., има нови досъдебни производства. Той излежал присъда от 4,3 г. отново за изнасилване.

Тези дни пловдивските момичета изтръпнаха от ужас, като разбраха, че в града вилнее секс маниак, който напада нощем девойки в автомобилите им. Първа негова жертва стана 19-годишна жена. На 7 декември около 22, 15 часа Петков бил на бул. „Александър Стамболийски” в кв. „Кючук Париж”. Там забелязал спряно ауди, в което седяло момиче и чакало своя приятелка. Владимир отворил вратата, седнал на шофьорската седалка, придвижил колата 50 метра и спрял. Заплашил девойката й я изнасилил. След това се отправил в неизвестна посока.

Дни по-късно – на 20-и, втора девойка изпищя. Около 20,30 часа, пак в района на бул. „Александър Стамболийски“, Петков рено „Клио”, в който се намирала 21-годишна жена. Тя чакала приятеля си. Вместо него я връхлетял Владимир. Той отново отворил вратата, влязъл в колата, преместил я в съседна улица и спрял. Там удовлетворил нагона си.

След залавянето му при разпитите е направил самопризнания за последните две изнасилвания. Петков се кълнял пред разследващите, че не е посягал на други, освен на двете девойки. Полицаите го заловили по описанията на жертвите. Неговото ДНК съвпаднало с намерения биологичен материал у първото момиче. То и другата пострадала дали еднакви описания на изнасилвача. По думите им той е българин, дрехите му били чисти, но не бил привлекателен. Според твърденията им нападателят бил грозноват, с дълъг нос и изгърбен.

Жени в „Кючук Париж” си отдъхнаха, като разбраха, че изнасилвачът е заловен.