Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Адвокат Кирил Николов с клиента си Димитър Йовчев /вдясно/.
Адвокат Кирил Николов с клиента си Димитър Йовчев /вдясно/.

Пуснаха от ареста водача на джипа

Съдия Силвия Цанкова пусна с мярка "подписка" Димитър Йовчев, който преди ден прегази 11-годишно дете с джипа си в с. Първенец. Според нея, няма опасност той да се укрие.

Не искам да слушам глупостите на прокурора, отсече в пловдивския съд адвокат Кирил Николов, защитник на 56-годишния Димитър Йовчев.

Николов, доскорошен районен съдия в Пловдив, писа двойка на прокурора Димитър Беличев. Държавното обвинение поиска постоянен арест за Йовчев. Адвокат Николов се нахвърли върху прокурора с лични нападки.

"Ако с тази пледоария се яви на изпит по наказателно право, ще получи слаб (2)", заяви адвокатът. Той нарече "нелепо" искането на държавното обвинение за постоянен арест на водача.

Съдия Силвия Цанкова слушаше квалификациите на защитата и не взе никакво отношение. Тя отказа да приеме като доказателствено искане видеозапис, направен от камера, близо до произшествието. "Ако го разгледате, много от медийните спекулации ще бъдат развенчани", каза защитникът. Прокурорът настоя съдът да не приема това искане, защото целта на настоящото производство е да установи има ли обосновано предположение за авторство на престъплението.

"Има изобилие от доказателства, които сочат, че 56-годишният Димитър Йовчев е причинил смърт по непредпазливост на 11-годишното дете, а неговата майка е пострадала. Разпитани са над 10 свидетели, има и протокол от огледа на престъплението", заяви прокурорът. Той настоя съдът да остави в ареста шофьора, защото има опасност да се укрие.

Защитата на водача изтъкна, че клиентът му не е правил опити да бяга от мястото на инцидента, въпреки че е бил бит жестоко от близките на жертвата. "Йовчев не е транспортен хулиган, срещу което цялото общество е настръхнало. Той е обикновен труженик. Загубил е контрол върху автомобила си при вземането на завоя, който е бил заледен", обясни защитникът.

"Всеки щофьор можеше да е на моето място. Съжалявам много", заяви от своя страна Йовчев. Той поиска арестът му да бъде заменен с подписка или парична гаранция.

 

Прокурор Димитър Беличев е учуден от квалификациите на защитата по негов адрес в съдебната зала.
Прокурор Димитър Беличев е учуден от квалификациите на защитата по негов адрес в съдебната зала.