Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Изстрел срещу държавата, който няма да остане без твърдия й отговор", така нарече стрелбата срещу данъчния служител Ивайло Стаменов министърът на финансите на Владислав Горанов след среща на премиера със служители на НАП, на прокуратурата и МВР.

Горанов заяви, че откъм ВМА идвали успокояващи новини за състоянието на Стаменов. Той се чувал редовно с доскорощния министър на здравеопазването Николай Петров, един от най-добрите реаниматори в държавата. И се обърна към семейството на пострадалия с добрите новини. 

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че за първи път от много време има посегателство не срещу личността, не срещу служителя, а срещу държавата. Той го нарече "нагло", "демонстративно" и обеща да се отговори изключително твърдо. "Работят най-добрите екипи на Столична дирекция. Държавата е в състояние да защити хората, които работят за нея", заяви Цацаров.

Шефът на НАП Галя Димитрова заяви че и за нея, и за колегите й е изключителен шок посегателството срещу колегата им, но това не означавало, че данъчните ще спрат да си изпълняват задълженията и да работят срещу тези, които не искат да спазват закона. 

Вътрешният министър Валентин Радев пък заяви, че срещу този изстрел в лицето на държавата реакцията ще бъде не само да се намерят извършителите, но и поръчителят. 

Горанов заключи, че "отговорът на всички въпроса ще ги видите в действие през следващите дни".