Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хвърленето на пиратки на обществени места в Пловдив ще се наказва сурово.
Хвърленето на пиратки на обществени места в Пловдив ще се наказва сурово.

Полицията ще дебне по празниците за нарушители 

Жестоки санкции за употреба на пиратки, бомбички и ракети по време на празниците предвиждат в Пловдив. Подготвя се нарочна заповед на кмета Иван Тотев за употреба на пиротехнически средства на обществени места. Полицията ще следи стриктно за нарушители, които хвърлят пиратки в краката на хората. Органите на реда ще прилагат общинската наредба за обществен ред, в която глобите са завишени драстично, обясни зам.-кметът Георги Маринов. Категорично е забранена употребата на пиротехника, която застрашава живота и здравето на други хора. Всяка година по празниците в Пловдив се гърми като в Сирия. Полицаите ще следят и търговски обекти, които продават пиратки и ракети без лиценз.

Санкциите в наредбата са убийствени - за физически лица глобите са от 300 до 3000 лева, а за юридически - до 30 000. Според юристи тези суми са почти несъбираеми. От общината обаче са категорични, че ще налагат санкции.

Няма Нова година, която да мине без пострадали от пиратки, твърдят от администрацията. И допълват, че всеки път хора остават без пръсти и дори без ръце в резултат на взривено устройство. Специалисти съветват пловдивчани да купуват пиротехника единствено от лицензирани търговски обекти.

Кметът Иван Тотев вече е издал заповед за спазване на противопожарните норми по време на петте почивни дни по Коледа. Тя е разпратена до всички ръководители на общински учреждения и до шестимата районни кметове. Назначено е отговорно дежурство по празниците. Зам.-кметовете ще следят за нередности от домовете си и ще бъдат на повикване. Празниците започват на 23-и и продължават до 27-и включително.