Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветанов: Оставете президента! Нека чете повече! Да пита повече! Цветан Цветанов

„Оставете президента! Той миналия ден се изказа, че ще наложи вето върху закон, който не бе приет! Това нормално ли е?! Нека чете повече! Да пита повече! Когато създаваш фалшиви новини и се заиграваш със страховете на хората, това означава, че разделяш обществото“. Това заяви лидерът на депутатите от ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

„БСП умее само да употребява хората. Моите уважения към господин Стефан Данаилов, впечатлен съм от това, което той е направил в личния си и професионален живот. Но БСП се заиграват с най-гадното нещо - страховете на хората и правят нещо абсолютно недопустимо в политическия живот“, каза още Цветанов.

Той бе категоричен, че хората са били подведени от БСП за мораториума върху лекарствата. „За следващата година имаме 407 милиона повече, общият бюджет за НЗОК е 3,800 млрд. лв. Повечето пари, които се дават за здравеопазване, са 480 млн.лв. Никъде не сме казвали, че няма да се лекуват онкоболни! Това е спекулация и това е невярно твърдение!", подчерта Цветанов.

Проблемът с лекарствата ще бъде разрешен в диалог - между Здравното министерство и пациентските организации. „Трябва да има някаква система, която да ограничи неразумното изразходване на средства... Ние не сме убийци. Всеки има близък човек, засегнат от това тежко заболяване. Но за мен е важно да има техника, профилактика, да се поставя точната диагноза - говоря за цялостния комплекс от здравеопазване", коментира Цветанов.

Според Цветанов Нинова и президентът се заиграват с вота на недоверие: "Аз искам всичките политици да бъдем национално отговорни и да се обединим около каузата - европредседателството! Вижте, какъв популизъм беше с цената на водата... Този вот няма да мине и няма да разклати коалицията, но ще даде едно усещане у всички останали европейски страни, че България не е единна... Когато говорим за Шенген, Елена Йончева прави филм за границата. Няма ограда, която да не бъде преодоляна, но тук говорим като капацитет и европейската солидарност, която ни даде 160 млн.лв.".

Според него втори лифт на Банско ще има. „И съм убеден, че напрежението, което бе създадено около това, ще стихне. Ние сме като италианско семейство, но съм убеден, че всичко ще бъде наред“, коментира Цветанов думите на вицепремиера Валери Симеонов.

"Ние не говорим за концесия, а за Закона за управление. Затова искаме той да бъде приет първо и да започне следващата процедура. Ние не трябва да се фокусираме само върху Банско, а върху развитието на туризма в цялата страна", отбеляза Цветанов. "В една коалиция, в която има различни партии, е съвсем нормално да има напрежение. Но ние имаме много по-важни цели, които сме си поставили и върху които сме се фокусирали и не би трябвало такива препъни камъчета да обърнат колата", допълни той.