Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова СНИМКА" "24 часа"/Архив
Корнелия Нинова СНИМКА" "24 часа"/Архив

"Току-що си внесох държавната такса. Завеждам дело на Десислава Атанасова и солидарно политическа партия ГЕРБ, защото тя изразява тяхното мнение". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на червените във вторник.

Соцлидерката обясни, че ще заведе дело срещу Атанасова за злоупотреба и манипулиране на мнение. Поводът е скандалът, който се завихри покрай външнотърговското дружество "Техноимпекс", в чиято приватизация е участвала Нинова. Преди две седмици шефката на червените заяви, че дружеството е проверявано три пъти. Ден по-късно Атанасова показа писмо, в което на въпрос дали това е така, главният прокурор Сотир Цацаров отговаря отрицателно. Миналата седмица Нинова показа документи от проверките на дружеството и заяви, че Атанасова не прочела цялата част от писмото на главния прокурор.

"Била е информирана от главния прокурор и след това продължава да клевети", заяви Нинова.

"Така се прави в правова държава. Отговорността е тяхна и те ще си я понесат", категорична бе тя.

Относно коментара, който червеният депутат Красимир Янков направи, че "Участвалите в приватизацията трябва да напуснат политиката", соцлидерката коментира така: "Когато политически опонент те атакува и получи подкрепа отвътре от партията, и това се отрази много пиперливо в медиите на Делян Пеевски - значи съм на прав път".