Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Инцидентът се е случил край златоградското село Долен  СНИМКА: Гугъл стрийт вю
Инцидентът се е случил край златоградското село Долен СНИМКА: Гугъл стрийт вю

Скат и кална маса срутиха ловна хижа край златоградското село Долен. Под руините й на място е загинал 62-годишен мъж.Друг е леко ранен. От тежки травми от срутването на двете стени на хижата е починал Красимил Боюклиев. В нея е имало 7-8 човека, когато ги върхлетял паднали скат. Масата бутнала една стена и след това друга. Боюклиев е убит на място. Останалите 7-8 души в хижата са невредими, обясни Николай Димов, директор на ОДП-Смолян.

Поройните дъждове в цялата Смолянска област продължават от сутринта и нивото на бучащите реки все повече се покачва.

В смолянското село Смилян е направен още сутринта бент с чували с пясък и камъни покрай къща, за да не премине реката и да наводни домът на местната фамилия Ковачеви.

По данни на областния управител на Смолян Недялко Славов има множество паднали камъни по пътищата, но се отстраняват своевременно. Той призова обаче шофьорите да карат внимателно.

"Повишени са значително речните нива, но в язовирите има достатъчно свободен обем. Краткосрочни прекъсвания на електрозахранването е имало в няколко населени места, в момента по-продължително прекъсване има в село Аламовци и язовир Златоград. Повишени са водите на реките Арда, Върбица, Черна, Бяла, Триградска. Областният и общинските щабове са в готовност, осигурено е постоянно дежурство", посочва Славов.