Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Една от най-срамните страници в историята на съвременния цивилизован свят е това, че трябва да поддържа отношения със страни като Саудитска Арабия. Със страна, в която примитивният средновековен строй никога не си е тръгвал.

Със страна, която е много по-назадничава в социално отношение от едно примитивно амазонско племе. Страна, в която потъпкването на човешки права е на ниво съезмеримо с клоаки като Северна Кореа. Страна, която е толкова назадничава и ретроградна, че не може да позволи на жена елементарни човешки свободи - като да се движи незабулена сама по улиците или да кара кола.

Страна, в която мъченията и убийствата по особено жесток начин са позволени, в страна в която царува примитивния закон на шерия. Само този, който е чел достатъчно материали за тази страна от жени, избягали от нея и разказващи за ужасите, на които са подложени тези, които не искат да се съобразяват с нечовешките закони и правила в тази нечовешка държава, може да разбере размера на репресиите и извращенията, които се случват в Саудитска Арабия.

Жалко, че петролът е все още фактор за това цивилизовани държави да се съобразяват с тези примитиви. Надявам се много скоро те бъдат изолирани от световната сцена, с развитието на новите технологии за “renewable energy” и да се върнат отново там където принадлежат - в примитивните бедуински палатки, размахвайки тъпите си примитивни мечове!

*Коментарът е от фейсбук