Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Актрисата оставя цялата си кариера в името на любовта

От момиче в “Сделка или не” тя ще се превърне в роднина на Елизабет

Принц Хари, добре познат флиртаджия, наредил се пети поред за престола на Елизабет II и магнит за папараците, най-накрая се сгоди за късметлийката Меган Маркъл. А с това британското кралско семейство официално навлезе в XXI век.

Ако бракът между Уилям и Катрин беше рядко изключение, в което обикновено момиче се омъжва за престолонаследника, то сватбата следващата година ще е наистина радикална - не само че булката е обикновено момиче, но заедно с това е американка, мулатка и разведена.

Именно последното кара букмейкърите на Острова да отворят залаганията - ще позволили ли църквата Хари и Меган да вдигнат сватба в Уестминстърското абатство, след като тя вече е сключвала брак? А ще бъде ли кралицата там, след като отклони поканата на собствения си син Чарлз за сватбата му с Камила Паркър Боулс само защото тя е разведена? Това са въпроси, на които още е прекалено рано да се отговори, защото единственото, което се знае за паметния ден, е, че ще е през май следващата година.

Вече целият свят говори за това как бъдещата булка Меган Маркъл е била облечена по време на обявяването на годежа, колко бляскав е бил пръстенът й, как се е запознала с Елизабет II и коргитата на Нейно Величество са въртели щастливо опашки. Ала това, което остана на малко по-заден план, са всъщност връзките на предшествениците на красавицата с кралското семейство.

Първо стана ясно, че принц Хари и Меган са далечни братовчеди от страна на бащата на Маркъл - Томас.

През 1767 г. Мери Боуз, дъщеря на Ралф Боуз, висш служител в графството Даръм, се омъжва за Джон Лайън, графа на Стратмор и Кингхорн, който добавя Боуз към фамилното си име, за да може да наследи семейното имение.

Пет поколения по-късно Елизабет Боуз-Лайън става жена на крал Джордж VI, а нейната най-голяма дъщеря е кралица Елизабет Втора. Какво общо има Меган Маркъл с този род? Преди да се сключат всички тези важни за потеклото бракове, Кристофър Хъсли, братът на Ралф Боуз, заминава за Америка през 1632 г. и става един от основателите на Нантъкет, Масачузетс, а от него произлиза родът Маркъл.

Сега обаче се оказа, че Меган има още една връзка с кралския двор. Но развръзката на тази история не е никак приятна. Според проучване, публикувано от в. "Телеграф", предшественик на красавицата, е бил обезглавен по заповед на крал Хенри VIII.

Лорд Хъсли бил доста заможен земевладелец по време на Тюдорите. Той бил прапрадядо на Кристофър Хъсли, който дава началото на рода на Маркъл десет поколения по-късно. Но лорд Хъсли успял да разгневи прочутия с не толкова спокойния си нрав Хенри VIII. Първо му било дадено званието рицар за преданост към короната след битката срещу Ричард Лъвското сърце. Ала през 1536 г. започнал бунтът на католиците срещу краля, който смело се обявил за глава на църквата. Лорд Хъсли се включва на тяхна страна, но по-късно е заловен. Държан е в Лондонския Таур и след това обезглавен с обвинение за измяна.

Първи тази кръвна връзка разкрива историкът Майкъл Рийд. "Изумително е как единият прапрапрадядо на Меган Маркъл е бил роб, а другият прапрапрадядо е бил земевладелец в Ню Хемпшир с кралска кръв", споделя той пред в. "Телеграф".

Поглеждайки назад в кралския род, можем да открием и друг интересен факт. Възможно е Меган дори да не е първата мулатка, която се омъжва за кралска особа.

Според някои историци кралица Шарлот, жената на крал Джордж III, също имала африкански произход. Тя била директна наследница на португалското кралско семейство на Алфонсо III и неговата наложница Урсуана - потомка на маври. В документи от епохата съпругата на Джордж III е описвана с "малко, криво и мулатско лице, прекалено голям нос и сочни устни". Също така на портретите принцеса Шарлот видимо е от негроидната раса.

Но нека се върнем обратно в наши дни. Историята на Меган Маркъл и принц Хари наподобява истинска приказка.

Актрисата започва своята кариера като момиче в американската версия на "Сделка или не". Тя държи куфарче по няколко часа на ден, а през свободното си време ходи на кастинги за различни роли. Големият й пробив идва, след като я наемат за една от главните роли в сериала "Костюмари".

Но работата й като актриса не е толкова впечатляваща, колкото социалната дейност и различните кампании, които тя подкрепя.

Едва на 11 години Меган чува в училище как две момчета казват, че мястото на жените е в кухнята, в отговор на реклама по телевизията. Твърдението разгневява детското й сърце и тя започва да пише писма най-напред до Хилари Клинтън, която е първа дама по това време, а след това до адвокат и до производителя на продукта. Месец по-късно рекламата била променена и лозунгът от "Жените в цяла Америка се борят с мазнините по тенджерите" станал "Хората от цяла Америка се борят с мазнините по тенджерите".

"Тогава разбрах силата на своите действия. Едва на 11 успях да направя промяна просто като се застъпих за равенството", споделя тя години по-късно.

На 15 години става доброволец в кухня за бедни, а през 2016 г. е избрана за посланик на "Световната визия". Най-важното, което тя прави за организацията, са кампании, свързани с чистотата на водите.

Меган многократно си признава, че е чревоугодник, който обича пържени картофки, печено пиле и вино. За добре изпеченото пиле твърди, че е най-сигурният път към сърцето на мъжа. И се оказва права, защото няколко години след като изрича тези думи в свое интервю, принц Хари подгъва коляно пред нея , точно когато красавицата готви печено пиле.

А за да се омъжи за Негово Височество, Меган заряза цялата си кариера - след седми сезон тя напуска сериала "Костюмари", закри собствения си блог, в който пускаше статии за храна, пътувания и дрехи, и се премести от слънчевата Америка в дъждовната Англия в името на красивата приказка.