Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

"Напускаме парламента до оставката на Димитър Главчев. Ще участваме само в три заседания в зала - дебатите по оставката му, бюджета и вота на недоверие. Ще си платим глобите за тези отсъствия. През останалото време всички народни представители от "БСП за България си отиват по районите и започваме срещи и разговори с гражданите." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

"Внесохме искането за оставка на господин Главчев. Парламентарната група на БСП за България взехме следните решения: Днес ще поискаме среща с всички европейски посланици. Вчерашният ден беше изключително важен за България и председателството на ЕС. Вие не разбрахте, но след сериозни усилия от наша страна вчера Кристиян Вигенин трябваше да внесе проект за общо решение на НС с подиписите на всички ни за приоритетите по председателството. Както знаете ние сме поели ангажимент пред българския парламент, пред народа и европейските посланици на нарочна среща да помагаме на правителството и да търсим национално съгласие по тези теми. Минути преди решението да бъде внесено председателя на Народното събрание изгони лидера на най-голямата опозиционна партия. По този начин ГЕРБ създават политическо напрежение преди председателството", категорична бе Нинова.

Парламентарната група на БСП има общо 80 народни представителя. Внесените подписи за оставката на Главчев са общо 88. На въпрос дали останалите 8 са от ДПС, Нинова отговори така- Повече от 8 са подписите на колегите от ДПС.