Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рейтингът на прогнозата скочи до тавана, зрителите искат да видят новата “първа дама”

Някои събития в България предизвикват огромен интерес, но отшумяват за няма и 24 часа. Други успяват да поживеят със славата седмица и потъват в забрава. Новината на "168 часа" за връзката на президента Росен Плевнелиев със синоптичката Деси Банова няма давност. Романът им предизвика истински обществен взрив.

Позитивната вест за отрицателно време събра над 250 хил. четения в сайтовете на "24 часа" и "168 часа". След това започна голямото препечатване и не остана електронно или вестникарско издание, което да не се упражни по темата. Изригна вулкан от емоции, коментари, измислени клюки и крайно злонамерени подхвърляния.

"168 часа" отново първи ще разкаже максимално достоверно как се промени ежедневието на Деси Банова след осветляването на романтичните й отношения с бившия държавен глава. Самата Деси помоли да бъде оставена на спокойствие, тъй като въобще не е очаквала какво ще й се струпа на главата след публикуването на новината.

"Разберете ме, че сега не мога да коментирам нищо. Искам да мине малко време, да се успокоят нещата. Не искам да ме разбирате погрешно -

не се крия от нищо,

просто ми трябва глътка въздух", обясни Деси Банова пред нашия вестник. Пред своите приятели в Нова телевизия тя признава, че е била подложена на невиждан натиск през последната седмица.

Започват да й звънят познати и непознати. Обаждат се и бивши съученици да я поздравят за промяната в личния й живот. Натискът е толкова голям, че на синоптичката й се налага да изключи телефона си ден-два с надеждата, че интересът ще стихне и обществото ще насочи всевиждащото си око в друга посока. Нищо подобно не се случва.

"В началото Деси беше изненадана, а после сериозно се стресна от целия този шум. Тя си даваше сметка, че рано или късно новината ще изскочи на бял свят, и вътрешно се

опитваше да се подготви

за истерията

след това.

Е, оказа се, че за подобно нещо няма как да се подготвиш. Фейсбукът й блокира, телефонът й прегря. Нямаше миг спокоен. Искрено се учудихме, че не си взе отпуск, за да се спаси от целия този шум", разказват колеги на Деси Банова в Нова телевизия.

И наистина, синоптичката няма миг спокойствие където и да отиде. Поздравленията и искрената радост са едната страна на монетата, но огромната слава си има и неприятна страна. Деси преживява напрегнат един час по софийските улици, след като забелязва, че е следена от друга кола.

Синоптичката известно време кара по спонтанно избран маршрут, за да се увери, че наистина има преследвач след себе си.

В един момент Деси решава да действа и спира колата си на сравнително безлюдна улица. Преследвачът й също паркира достатъчно далеч с идеята да не буди подозрение. Мъжът въобще и не предполага, че е бил забелязан от красивата телевизионерка. След това сам пада в капана на своята жертва.

"Деси явно се е усетила, че става дума за папарак, който е тръгнал по петите й с идеята да направи сензационни снимки. Слязла от колата и тръгнала към другия автомобил с намерението да го попита открито какво желае от нея. Човечецът явно силно се е стреснал от непредвидения развой на събитията, запалил бързо колата и тръгнал да прави обратен завой. 

В суматохата обаче бая здраво одраскал предницата на автомобила си в колата отпред и отпрашил с мръсна газ от мястото.

Между нас си говорихме, че е безсмислено папараците да продължават да я дебнат. Деси е абсолютно наясно, че е обект на огромен интерес, а ежедневието й не предлага никакви сензационни ситуации за снимане", смеят се по-близките приятели на Банова в телевизията.

Как още се е променило ежедневието на Деси Банова и Росен Плевнелиев - четете в хартиеното издание на "168 часа".