Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова СНИМКА: Архив
Корнелия Нинова СНИМКА: Архив

БСП ще подкрепи промените в Конституцията, предложени от ГЕРБ, ако седнат да разговарят с нас по всички теми на прехода, в тях влиза и приватизацията. Иначе не. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на червените.

В понеделник стана ясно, че от ГЕРБ ще предложат промени в Конституцията на Република България, за отпадане на давността на престъпления при приватизацията. Именно вчера на премиерата на филма на Елена Йончева "Граница", шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов лично връчи папката с предложението на Корнелия Нинова. От ГЕРБ ще разчитат на подкрепата на "Обединени патриоти", ДПС и "Воля". За да бъде внесено предложението в Народното събрание, са необходими 60 подписа, а за да мине в пленарната зала - 180 гласа.

Нинова определи предложението на ГЕРБ като "половинчато" и заяви, че ще го подкрепят, ако се включат и въпросите свързани с приватизацията и масовата приватизация, концесиите на Прехода и групировките, където било раздадено част от материалното богатство на държавата.

Мутрите на прехода вън от политическото ръководство на държавата. Целият преход и истината за него да се сложат на масата, заяви Нинова.

Очаквайте подробности!