Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Странно нещо е българският патриотизъм. Поне за мен. Големият процент от определящи се за патриоти демонстрират нескрито възприемането на що е руско, то е патриотично. За тях членството ни в ЕС и НАТО се определя като противобългарско. Обикновено връзките на част от тези патриоти с Русия, се осъществяват под формата на финансово подпомагане, награди, медийно осигуряване, хакерски атаки, гостуване на групи със съмнителни цели, като "Вълците на Путин" например...

Тези сфери на Руското влияние у нас, най-вече се подпомагат със съдействието на Националистите ни. Големи групи използват социалните мрежи за втълпяване на участниците в тях, че всичко лошо идва от Запада и Америка.

Противниците на московския режим се заклемяват като "продажници" "соросоиди" хора, работещи срещу българщината... Неща, известни на интелигентните, будни съграждани, възползували се от демократичните промени да преосмислят "Съветския социалистически" начин на живот. Но за неуспелите... там нашенските "патриоти" търсят почва на влияние. Непрестанното насаждане чрез медии и интернет, по директен или заобиколен начин, за отричане на "Запада". Българина започва да търси вината за негативните прояви у нас, както винаги извън себе си.

Срещам много хора, намерили оправдание за случващото се в държавата ни като последствие от отварянето на България към света. Удобни жертви на националисти и псевдо-патриоти, осигуряващи олигархичното управление у нас. Нека помислим какво ще бъде България без ЕС и НАТО! Лесна плячка за неконтролируеми "бизнесмени" и силови групировки. Да не говорим за външния натиск!

Де Гол е казал: Национализмът е да мразиш другите, Патриотизмът е да обичаш страната си!

Нека не попадаме в мрежата на Руския "патриотизъм", а да тачим Родината си!

От фейсбук