Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ловджиите са снимали стъпката на опасния хищник, който обикаля наоколо
Ловджиите са снимали стъпката на опасния хищник, който обикаля наоколо

"Не продължавайте по-нагоре по пътеката, защото има мечка", предупреждава мъж в маскировъчно облекло. Туристите решават, че непознатият се шегува. Шега няма. Мечка се е смъкнала от Витоша и в момента обикаля гората над столичния кв. "Горна баня". Членове на местната ловна дружинка първи забелязват следите на животното в близост до доста използвана туристическа пътека.

"Мечката вероятно е била подплашена или е слязла да търси храна. Вече трябваше да е заспала зимния си сън. Ако това не се случи, тя лесно може да стане стръвница. И тогава има реална опасност за хората, които обичат събота и неделя да обикалят горите над "Горна баня", заяви за "168 часа" ловецът, който първи е забелязал мечите следи. Има и друго доказателство за присъствието на опасния звяр. Едно от кучетата на дружинката се върнало жестоко изподрано.
"Сигурно се е хвърли да я лае и мечката се е защитила. В момента търсим контакт с някоя екоорганизация, за да предприемем действия. Трябва да я упоим и да я върнем обратно в района, откъдето вероятно е дошла. По следата съдим, че става дума за животно, което тежи около 150 килограма", категорични са ловците.
Някои от жителите на "Горна баня" приемат с насмешка новината за мечката, която обикаля наоколо. В същото време жителите на квартала са впечатлени от невижданото нашествие на лисици. дивите животни се навъртат около казаните с боклук, а местните се притесняват да не плъзнат зарази.