Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Екатерина Захариева СНИМКА: Архив
Екатерина Захариева СНИМКА: Архив

Турските гранични полицаи веднага са се извинили за случая. Това заяви министърът на външните работи Екатерина Захариева пред журналисти в парламента по повод битият на ГКПП българин от страна на турски граничари.

"Образувана е проверка от прокуратурата. По моя информация след инцидента нашата "Гранична полиция" е потърсилиа разговор и информация от нашите турски колеги. Искали са извинения и уверения, че ще разследват инцидента и от тяхна страна и евентуално служителят, който си е позволил това, ще бъде наказан", обясни Захариева.
"Много е важно да приключи проверката на прокуратурата и българските институции да свършат работата си. Нямам информация за други казуси, но това ще установи проверката. Това е първият случай, за който разбираме и е поискано обяснение от страна на българските институции там. Разбира се и самите турски колеги трябва да извършат проверка. Получили са извинения веднага и уверения, че ще извършат също собствено разследване и служителят ще бъде наказан", допълни Захариева.