Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Стар познайник на полицията бе уличен в производство на наркотици в тетевенско село в първите часове на петък. Разплитането на историята започнало 10 минути след полунощ, когато в ловешкия ж.к. "Младост" била проведена съвместна акция на ГДБОП-София и ОД МВР-Ловеч, под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч.

За проверка бил спрели за спрян л.а. "Рено Меган", управляван от 38-годишен, криминално проявен мъж от с. Кирчево. С него пътувала жена на 23 г. от Ловеч - също известна на органите на реда.

След обстоен тараш на возилото били намерени и иззети 100 британски паунда, 100 евро и около 1 200 лева. Освен това били открити 3 хартиени пликчета и пластмасова кутийка, съдържащи бяло кристалообразно вещество, които при полеви тест реагирали на метамфетамин. Имало още прозрачно полиетиленово пликче с кафяво вещество, което пък при тестване реагирало на канабис. При личен обиск в джоба на връхната дреха на младата жена било намерено пликче със сух канабис. Двамата са задържани за срок от 24 часа.

В хода на последвалите процесуално следствени действия, в къща и в стопанска постройка към нея в село Кирчево, обитавана от 38-годишния мъж, полицаите се натъкнали на нарколаборатория. В помещението имало течности в различни по обем опаковки, прекурсори, предназначени за производство на наркотици, стъклени колби, везни и газови котлони.

След изтичане на 24-часовото полицейско задържане на дуото, с прокурорско постановление то е задържано за 72 часа.

Образувано е досъдебно производство за притежание на наркотични вещества с цел разпространение. Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура-Ловеч.