Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Преди няколко дни писах, че разкритията около руската намеса в САЩ са изключително важни за разкриване на аналогични методи на действия и кампании у нас.

Ще пиша по задълбочено, но засега е достатъчно да обърнете внимание на това, което Ви се натрапва през реклами, послания от новопоявили се месии и най-вече негативни кампании - злоумишлено представяне на факти и събития, фокусиране върху фейк истории - напълно или частично измислени /подобна кампания от трол във форума на Фрогнюз бе предприета срещу мен.

И най-важното - изобщо не се заблуждавайте - "обучението" на журналисти в наши медии, включително електронни, не е алтруистично дело, а първа, подготвителна фаза на нов, по-агресивен етап в информационната кампания на Путинова Русия срещу българските институции и общество. За това у нас няма специфични кампании на Спутник и Рашъ Тудей, защото имат свои представители, канали по които тече официалната пропаганда и защита на официалните руски интереси.

Няма нужда да ни критикуват от Кремъл, след като у нас има достатъчно стимулирани и вече "обучени" техни медийни проксита.

А правителството, прокуратура и ДАНС просто пасуват.

Много били се изненадали, че в Генерал Тошева се разгръщала такава истерия, след повече от 1000 сондажа, върху 1001-ия сондаж?

След операциите на нашите аналози на руските "Нощни вълци", след обучените от руски инструктори "бойци" на българи паравоенни структури, след доказан механизъм за финасиране през контролирани и финансирани от Русия, НПО в ЕС, български радикализирани екоорганизации.

Нямало страшно, всичко било под контрол.

При бездействащи институции какво очакват - да призова да се самоорганизираме, да правим свои полувоенни структури, да събираме средства за своя самозащита и ако трябва да се въоръжаваме!? Това ли чакат в европредседателстваща България, чието правителство е неспособно да справи с най-важното предизвикателство към нацията - нейната сигурност и защита на институциите от външно влияние. Да четат какво става в САЩ и да се учат.

За какво да ходя да гласувам, след като с една относително евтина кампания в медии, с няколко организирани и финансиране хибридни операции блокират целия демократичен и управленски процес. Давате ли си сметка, че по-голямата част от българското население не е представено в управлението? И ако добавим, че то е пленено и неспособно на радикално реформаторско действие, но тогава въпросът е - има ли изобщо пилот в самолета. Не е въпрос, че моят глас и мнението ми не са представени в политиката на правителство, проблемът е, че гласовете, дори на тези, които са ги избрали не означават нищо, след като отвън сили могат да ни разглобяват на части държавата и управляващите да мълчат.

Коментарът е от фейсбук