Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Фарук Бекташ  СНИМКА: Десислава Кулелиева/Архив
Фарук Бекташ СНИМКА: Десислава Кулелиева/Архив

Турчинът Фарук Бекташ, който избяга от българското правосъдие, след като бе пуснат под домашен арест, ще бъде съден задочно за смъртта на семейство мотористи при катастрофа край Драгоман преди година и три месеца.

Разследването е установило, че Бекташ е карал със 135 км/ч при допустими 60 км/ч.

За Бекташ има европейска заповед за арест. Вече 14 месеца го търси и Интерпол, но без резултат. Имаше съмнения, че беглецът се подвизава в Германия, но е по-вероятно да се е върнал в Турция.

Шофьорът е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост. Според прокуратурата на 25 юли м.г. той карал мерцедес с немска регистрация, предприел неправилно изпреварване при намалена видимост, навлязъл в насрещното и ударил мотоциклета на семейство Таня и Бойко Бойкови.

Скандалът с Бекташ се разгоря, след като 3 дни след катастрофата съдия Недялка Николова от Софийския окръжен съд го пусна от ареста, но гастарбайтерът не бе открит на посочения адрес в столичния кв. “Враждебна” и бе обявен за общодържавно издирване.

Бягството му бе последвано от серия протести на мотористи. Предстои селото срещу него да бъде насрочено в Софийския градски съд.