Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Данаил Папазов. Снимка Архив
Данаил Папазов. Снимка Архив

Синът и дъщерята на бившия транспортен министър Данаил Папазов с фирмата си "Сигда" са купили ТЕЦ "Варна". Съобщение за сделката се появи на сайта на ЧЕЗ-Прага.

"ЧЕЗ реши да приеме офертата на българската компания SIGDA OOD, която бе оценена като най-добро в рамките на конкурсната процедура. Сделката ще бъде подложена на одобрение от българския орган за защита на конкуренцията", пише в съобщението на компанията.

В Търговския регистър като собственици на "Сигда" ООД са вписани Станислав Данаилов Папазов и Ивелина Данаилова Папазова с дялове, първият от 2600 лв., а дъщерята на министъра - с 2400 лв.

Да, сделката стана днес, потвърди за "24 часа" бившият министър на транспорта Данаил Папазов, който се води, заедно със сина си, за управител на фирмата.

В понеделник документите от сделката ще бъдат подадени в КЗК, затова Папазов заяви, че повече информация ще даде след произнасянето на антимонополния орган.

Бившият министър каза още, че са намерили финансиране на сделката от банка. Но отказа да потвърди сумата от 50 млн. евро, която се появи преди време като цена за централата в чешките медии. Заяви, че информацията е конфеденциална.

Имало добри идеи за развитие на теца, както и за разрастване на пристанището на централата. Папазов припомни, че е специалист и ще може да е полезен в развитието на този порт.