Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Първата версия е била, че автобусът е засечен от лек автомобил. Кадър: Би Ти Ви
Първата версия е била, че автобусът е засечен от лек автомобил. Кадър: Би Ти Ви

Колкото са пътниците, толкова и версиите. Така реагира управителят на "Юнион Ивкони" Георги Атанасов за причината, заради която техен автобус, който е пътувал от София за Слънчев бряг се обърна в канавка на магистрала "Тракия" между Зимница и Карнобат в посока Бургас малко след 22 ч в понеделник. При този инцидент първоначално около 20 човека са минали през болниците в Ямбол и Бургас, 13 са пострадалите, двама са в ортопедия. В автобуса е имало 31 души.

Първата версия е била, че автобусът е засечен от лек автомобил. Във вторник сутринта по-актуални станаха версиите, че шофьорът е заспал, че преди това е бил на друг курс. 

Атанасов заяви, че шофьорът е притеснен и уплашен от случая  и не дава ясна информация.

Според информационните масиви на дружеството шофьорът е седнал зад волана в 17 ч, а преди това е бил в почивка. Не е отразено да е сменял преди това колега. Атанасов обаче каза, че не може да отрече или да потвърди тази версия, в момента правят вътрешна проверка.

От министерството на транспорта заявиха, че екип на "Автомобилна администрация" е влязъл във фирмата за комплексна проверка. Чакаха появата на управителя, който е бил при следователите.

Ще се проверява времето за почивка на конкретния водач, пътни листи, график, както и тахографите 28 дни назад, за да се види дали има натрупване на умора. Нероятно ще се търсят и камери и ако е имало такива в района, да се разбере какво точно е станало. Ще се проверява и цялата фирма, което ще отнеме няколко дни, тъй като тя е една от големите.