Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Катя Лерца отива на съд.
Катя Лерца отива на съд.

Пловдивската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 41-годишната Катя Лерца. На 13 май тя помете с джипа си 36-годишния пътен полицай Делян Палазов. Инцидентът стана до парк "Лаута", където служителят на реда дежурял, за да осигурява реда за провеждащия се народен събор. Дамата нарушила правилата за движение, като летяла с 99 км/час в населено място. Тя ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост.

В хода на разследването било установено, че Лерца не е реагирала своевременно на опасността от удар и вместо екстрено спиране е предприела смяна на лентата за движение на автомобила. Това е и причина за настъпване на поризшествието, изтъкват от държавното обвинение. С постановление на наблюдаващия прокурор е било разпоредено веднага да й бъде отнета книжката. Това е станало чак на 6 юни т.г.
След 3-дневен престой в ареста Лерца беше пусната под парична гаранция. По-късно тя беше заловена да шофира без книжка. Наложена й е административна санкция.
Най-тежкото наказание, предвидено от закона, е лишаване от свобода от две до шест години, а също и отнемане на свидетелството й за правоуправление.