Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицаите Стефан Моден и Петър Атанасов крият лицата си в съда.
Полицаите Стефан Моден и Петър Атанасов крият лицата си в съда.

Набили шофьора и го вързали, съдът ги отряза за втори път

Пловдивските полицаи Стефан Модев и Петър Атанасов, които в края на май т.г. отмъкнаха цял бус с контрабандни цигари за 300 000 лева, остават в ареста. Това постановиха за втори път апелативните магистрати в града на тепетата. Ченгетата обжалваха мерките си. Защитата пледира, че полицаите нямат вина. Пострадалият Еркан Хаков, чийто бус служителите на реда откраднали, обяснил, че търгува с памперси и омекотители. Самият той твърдял, че сам се освободил от свинската опашка, с която ченгетата го завързали. Разпитаният по делото Ружди Сюлейманов пък разказал, че той отвързал притежателя на буса. А истинският собственик на возилото бил Севин Кадиров. Той пък от своя страна казал, че бил фиктивен притежател на превозното средство.

"Тези противоречия водят до извода, че въпросните лица осъщяствяват незаконна търговия с акцизни стоки. За да прикрият дейността си, хвърлят вина върху хора, които няма нищо общо", изтъкват адвокатите.

Самите полицаи, арестувани през юни т.г. при акция на "Вътрешна сигурност", настояха да бъдат пуснати под парична гаранция, защото имали кредити и малки деца. Съдът не уважи жалбата им с мотива, че престъплението, в което са обвинени, е с особено висока степен на обществена опасност.

Прокуратурата твърди, че двамата служители на реда причакали буса на бул. "Кукленско шосе" в Пловдив. Возилото било натъпкано с кашони цигари. Ченгетата се направили на катаджии и инсценирали, че ще пишат акт на шофьора. Набили го и го завързали, след което отмъкнали стоката. Стефан Модев и Петър Атанасов се познавали от години. Първоначално работели заедно, впоследствие Модев взел да сменя службите в МВР. Последното му работно място е "Общинска полиция". Негови колеги разказват, че стандартът му на живот бил необяснимо висок на фона на възнаграждението, което получава.