Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Асен Гърганчев обжалва присъдата си и иска условна.
Асен Гърганчев обжалва присъдата си и иска условна.

19-годишният Асен Гюрганчев, който на 13 април т.г. уби жена на зебра в Пловдив и избяга, обжалва присъдата си от 2 г. и осем месеца затвор и настоява пред пловдивския апелативен съд за условно наказание. Процесът е насрочен за 31-и.

В навечерието на Великден ученикът прегази с тойотата на баща си Бонка Куманова. Жената пресичала на бул. "Шести септември", където работела в близкото заведение. Ударът бил толкова силен, че я оставил на място. Уплашен, абитуриентът избяга. Повече от денонощие се укриваше. През това време се опитал да оправи щетите по автомобила. Търсил автомонтьори и обяснил на приятел, че се блъснал в някакво колче. По време на инцидента с него била и приятелката му. Според пътни полицаи на мястото на катастрофата липсвали следи от спирачен път.
Младежът продължил с джипа през моста на бул. "Васил Априлов" и завил на бул. "Марица-север". В това време полицията предприе издирване на извършителя. Колата била открита на следващия ден около 23 часа, а по-късно самият Гюрганчев беше задържан.