Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пълна мистерия е присъствието на евентуален трети човек

Заради адвокат скандалната миска получи 50% по-висока присъда, отказвайки съкратената процедура

След убийството на Николай Димов жена му – Анита Мейзер, 3 часа старателно чисти с препарати семейното жилище в Евксиноград и пере всичко, до което двамата са имали досег.

Така е успяла напълно да заличи евентуалните следи, оставени от възможно присъствие на трети човек на местопрестъплението. Затова след присъдата на Варненския окръжен съд срещу нея, за близките на жертвата и адвокатите им продължават да съществуват неизяснени обстоятелства за извършването на престъплението. Самата Мейзер е категорична, че е обект на поръчков процес и няма никаква вина.

Три часа след убийството на Николай Димов Анита Мейзер не е уведомила Бърза помощ и полицията През това време скандалната миска е извършила серия от действия за прикриване на стореното. Според твърденията й в различен порядък тя отишла на пазар до магазина, но понеже единият не работел среднощ, прескочила до втори.

Измила старателно с препарати цялата къща. Опитала се да „натовари” тялото на сак с колелца, за да го „премести на терасата, където духът му свободно да излети към небето”. Взела злополучния сак и кабелните стежки и ги изхвърлила на различни места във Варна.

Всичко това е не само утежняващо вината й, но то лишава разследващите от реална възможност да намерят следи от присъствие на друг човек в семейния апартамент, смятат близки на жертвата.

Според тях тялото на Николай е намерено твърде далеч от масажната маса, на която уж било поставено за „експеримента с късането на свинските опашки”.

„Той изобщо не е бил там – разкриват пред “168 часа” роднини на убития. -

Излязъл е от банята и с един удар в тила е бил приведен в безпомощно състояние. След това е връзван и удушен. Всичко, което Анита твърди, са измислици, за да прикрие реалния извършител. Без значение дали тя е поръчител или съучастник, нейната ревност е мотив, а страхът й за живота й и за дъщеря й е достатъчен, за да прикрива убиеца.

Самата Анита не успя да покаже как се слагат кабелните стежки посред бял ден, а в нощта на убийството твърди, че го е направила на тъмно. Освен това смятаме, че тя е искала да се освободи от тялото. Да го хвърли в морето. Интересно е как прокуратурата и съдът не коментират различни травми по тялото на Николай, които няма как да са причинени, ако събитията от оная нощ са такива, каквито ги описва Анита. ”

На следствения експеримент Анита наистина не можа да сложи „свинските опашки”. Тя не успя и да свали от масажната маса тялото с размера и теглото на жертвата, въпреки показанията й, че го е направила.

„Твърдението й, че тя ги е сложила на Николай, а той поискал да ги затегне, при това на врата – две едновременно, е несериозно – коментират близки на Николай. - Всеки, който е докосвал поне веднъж такива стежки, знае, че отвътре те имат зъбци и стягането трябва да е плавно. „Закопчаят” ли се, е изключително трудно, а най-често и невъзможно да се достегнат, както твърди, че е направила Анита.” Те припомнят, че освен удара на тила, по лицето на Николай има кръвонасядания, каквито биха се получили ако някой затиска устата му с длан. По гърба му също има кръвонасядания, каквито биха се получили, ако някой го притиска към пода или масажната маса. Според тях 40-килограмовата Анита няма физическата сила да пребори тренирания културист, а твърденията й за снимане на видео в тъмния апартамент са повече от нелепи.

Истината никога няма да излезе наяве, категорични са опечалените. От своя страна Анита Мейзер във времето все по-упорито се дистанцира от вината за случилото се. В последната си дума пред съда тя каза:

“Исках веднага да се самоубия. След като Николай се самоуби пред очите ми. Така щяхме да сме като Ромео и Жулиета. Аз не мога да живея с дамгата, че съм убийца. Ако ме обявите за виновна (към съда – бел. ред.), ще се самоубия. Не съм го убила. Не съм давала подкуп на никого. Даже Бойко Борисов каза, докато гния в затвора, гледам телевизия, че в опита си да бъдат харесани, полицаите се престарават.

Признах за подкупа, само за да получа по-ниско наказание. Сестрата на Николай има връзки с изключително високопоставени хора. Затова ме съдят за нещо, за което в Щатите даже нямаше да съм в затвора. Аз обичах Николай. Спах с фланелката на Ники. Той беше най-красивият мъж на света.

Правя секс с него! Насън!” Адвокатите на гражданските ищци подчертаха, че на Анита не може да се вярва. Че всяко нейно твърдение противоречи със случващото се, включително и това, че жертвата била любовта на живота й, а приказките й за него са повече от неуважителни.

Адвокатът й Олег Атанасов пледира, че присъдата е толкова тежка, само защото подсъдима е Анита, и категорично се възпротиви на тезата, че по една докладна на полицай може да бъде осъден човек за подкуп.

В същото време благоевградският адвокат Петър Чалъмов, който се включи в защитата на Анита Мейзер между първата и втората инстанция по време на първия процес срещу нея, помогна за увеличаването на наказанието й с 50%.

Как стана това четете в хартиеното издание на "168 часа"