Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Герман Костин крещеше в съдебната зала и не спазваше реда. Затова бе отстранен от заседанието.
Герман Костин крещеше в съдебната зала и не спазваше реда. Затова бе отстранен от заседанието.

Напивал се често, държал се грубо с малкия Никита

Руснакът Герман Костин, който е подсъдим за убийството на 5-годишния Никита Плотников, е водил малчугана на тенис на кортовете на сестри Малееви. Понякога преди тренировки чужденецът бил груб с детето.

Това разказа Юлия Берберян - майка на тенесистките Мануела, Катерина и Магдалена Малееви, в Софийския градски съд. Тя бе разпитана като свидетел по делото срещу Костин, известно като “Детето в куфара”, тъй като телцето на Никита бе намерено в куфар през 2015 г. във водите на Искър край с. Долни Пасарел.

“Никита бе тъжно дете, затворено. Не знаеше езици и не разговаряше с никого”, добави Берберян. Тя уточни, че заедно с него Костин водил на тренировки и 2-те си дъщери.

Костин прибирал децата заедно с майката на Никита Анна Леонтиева. Нейният труп бе намерен край Приморско през 2015 г., 17-18 дни преди да бъде открито телцето на момчето. Обвинен за смъртта ѝ досета няма.

Костин плащал тренировките на трите деца, които възлизали на над 2000 лв. на месец.

Берберян чула от персонала на тенис клуба, че в ресторанта към него Костин често се напивал, а понякога се случвало и сервитьори, и бармани да го изнасят от заведението.

“Като се напиеше, показваше, че може челна стойка”, каза и съсед на Костин от София.

Заседанието премина под знака на крясъци и викове на Костин към съдия Атанас Атанасов.

“Другарю Атанасов, вие не ми давате да се запозная с материалите по делото, вие нарушавате моята защита”, повтаряше на руски Костин, като крещеше. Той си сложи и слънчеви очила в знак на протест срещу съдията.

Последва серия от предупреждения да спазва дисциплината, но Костин така и не се подчини на разпорежданията на съда. Затова той бе отстранен от заседанието. Оказа се, че се е вдъхновил от поведението на друг затворник в съда - Емил Милев-Крокодила, който също си позволява груб език и заплахи в съдебната зала.