Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Ако на конгреса на БСП ръководството не внесе цялостен алтернативен бюджет на държавата, какъвто обещава, трябва да си ходи.

Това заяви членът на Националния съвет на БСП Георги Божинов пред журналисти пред зала "Киев" на парк-хотел "Москва", в която тече пленумът на партията.

"Няма стройна опозиция в БСП, има мислещи хора. Залъгването е изчерпано. Ако няма такъв цялостен бюджет, а само доклад за бюджетната политика на партията, аз ще се произнеса. А ако стане за една седмица, ще се възхитя и ще похваля. В залата няма нито един човек, който да е участвал в писането на бюджета. Къде се пише? На кого е аусорсван?", закани се Божинов.

В залата има и други опозиционери - Георги Гергов, екслидерът на БСП Михаил Миков и бившият оргсекретар Димитър Дъбов, който жегна Нинова за "размазващата загуба" на всички частични местни избори. Всички те опитаха да отложат бързия конгрес, който Нинова иска и който ще е най-вероятно на 28 октомври, но тя ги парира, като пое лично председателстването на събранието.