Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

12-класникът Атанас Георгиев в съдебната зала. Снимка: Авторът
12-класникът Атанас Георгиев в съдебната зала. Снимка: Авторът

17-годишният Атанас Георгиев се връща в селскостопанската гимназия в Садово

8 месеца условно с 2 г. изпитателен срок даде асеновградският районен съд на 12-класника Атанас Георгиев. На 19 септември той удари с дървен кол своя учител по английски език Антон Велков. Това се случи в селскостопанската гимназия в Садово. Оттговава 17-годишният ученик е в ареста. След присъдата младежът се прибира у дома.

"Искам да се върна в клас, за да завърша образованието си и да се извиня на господина", заяви Георгиев в съдебната зала. Прокуратурата пледира за ефективно наказание заради обществената опасност на деянието, а именно побой над учител. Магистратите обаче отчетоха, че Георгиев е с чисто съдебно минало и не е необходимо да лежи в затвора.
Атанас ще трябва два пъти в седмицата да се подписва, докато тече изпитателният му срок. В съдебната зала беше показан и дървеният кол, с който гимназистът е ударил по главата преподавателя. Той е дълъг 1,60 м и дебел около 30 см. При удара учителят получил сътресение.
Грозната сцена се разиграла в коридора. Атанас с още двама авери отворили вратата на кабинета на Велков, който в това време водел занятия. Той ги изгонил. След това тримата сторили същото и на преподавателката по география. Тя потърсила съдействие от колегата си. Велков излязъл да ги усмирява. "Господинът ми се развика и аз го ударих", каза ученикът. Той няколко пъти повтори, че съжалява и лично ще поднесе извинения на преподавателя.
Жители в Садово коментираха, че не са изненадани от наказанието. "Няма дори да го изключат. Те ги събират от кол и въже, за да си вържат делегирания бюджет. Ако учителят беше посегнал на ученика, като нищо вече щеше да е уволнен", казват хора от градчето. 80% от учениците в гимназията са от малцинствата.