Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Марин Киров
Марин Киров

До президента Радев, по повод изборните правила.

Уважаеми господин президент, през изминалата седмица профуча вятъра на разочарованието, мъжкото разочарование. Слави Трифонов ви нахока и се отрече от вярата си във вашето достолепие. И как няма, отивате в САЩ и дума не обелвате пред обединените нации за референдума на Слави. Той сега е разочарован от вас. Нищо, аз съм му свикнал, така беше и с госпожа Кунева и с господин Борисов.

Обаче се питам, какъв е тоя президент, дето още на мига, първия ден от мандата си не прие поправки в Изборния кодекс и не смени химна с някоя песен на бенда. Какво като не слушате "такава музика", нали народът слуша. И се сещам после, че президентът не може да приема и да изменя закони.

Господин президент, учете се на PR-номера от Мая Манолова - и тя няма право на законодателна инициатива, ама "внесе закона на Слави", както все обича да "внася" закони по каквито проблеми се сетите. И с това нейно "внасяне" е част от оркестъра, който оправя нон-стоп държавата, пък тя, държавата все неоправена си седи.

Какво като не споделяте тезите на референдума и знаете, че той не е задължителен, защото при вас са едни от най-добрите конституционалисти. Направете се, че ви харесва, че е морално и го пуснете по пощата до Народното събрание, заради народа. Или сте сте принципен и не можете да баламосвате хората (това не го бяхме предвидили).

След провеждането на избори по "неговите" правила, като видят изборните резултати и най-смелите му привърженици ще се хванат за главите. Представете си законите, те сега приличат на писани в час по трудово обучение, пък тогава ще са като от час по музика.

И все пак, аз считам че депутатите трябва да реактивират резултатите от референдума и да гласуват промените в кодекса, да сменят изборната система. Явно трябва да минем и през това, за да се очистим съвсем във всички смисли на думата. С едно условие обаче, да включат две преходни разпоредби.

На първо място да запишат, че: "Ако някой се оплаче от изборния резултат веднага, след месец или след няколко месеца на стената си във фейсбук, по една от следните причини:

А) Нито един от явилите се на кастинг чудаци и таланти от по света и у нас, не е попаднал в парламента или е само един.

Б) ГЕРБ има над 120 депутати;

В) БСП има 120 депутати;

Г) В парламента има само ГЕРБ, БСП и ДПС;

Д) В парламента има парламентарни групи на: Фермата, Шоуто на Слави, ВИП Брадър, На кафе, Господари на ефира и прочие предавания, плюс една малка група на ДНезависимите и свободни местни феодали и тарикати", така както се е оплаквал, че преди това е гласувал за Янев, Бареков, Марешки, а те са го разочаровали, моментално ще бъде лишен от избирателни права."

Следващата и последна преходна разпоредба да гласи: "След първите проведени избори по новите правила и след вълната от поучителни статии и бунтове на "тема каква я мислехме, каква стана", разпуска Народно събрание и свиква Велико народно събрание с една единствена задача - да оправи версиите на всички продавачи на захарни мечти в последните 27 години".

С Уважение,

Д-р Марин Киров, юрист с опит в промяната на Конституцията и Съвета по съдебна реформа, без един ден стаж в оркестър и шоупрограма.

П.С. Нека липсата ми на опит като сценарист и музикант да се има предвид като смекчаващо обстоятелство, ако съм засегнал някого.

Слави Трифонов
Слави Трифонов