Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Тримата мъже, които пребиха до смърт свой съгражданин в Луковит остават за постоянно в ареста. Това реши Ловешкият окръжен съд след изтичане на първоначалния срок от задържането им от 72 часа във вторник.

29-годишният Калоян Каменов бе смлян от бой в петък. До трагичния инцидент се стигнало, след като той имал нещастието да мине покрай дома на Красимир Костов /на 35 г./ на ул. "Начална", а с братовчед му Веселин Костов /на 24 г./ се спречкали преди 2-3 месеца, разменили остри думи, стигнало се и до шамари. "Е, имало лека разправия между тях, ама чак пък да го убият като куче - това не е човешко", възмущават се хора от махалата.

В петъчната вечер около 22 часа Самир Радоев /на 22 г./ и Веселин разпивали на терасата в дома на Красимир. Калоян пък се возел в автомобил "Опел Астра" на племенника си Давид, който спрял наблизо и отишъл да върши нещо свое. На задната седалка бил Васил, който станал основен свидетел на престъплението.

Веселин съзрял стария си опонент в колата и пръв налетял, настървените от алкохола двама мъже го последвали. Посипали се удари с юмруци, ритници, с откъртен от маса дървен крак и Т-образен метален ключ. Садистичното изстъпление било заснето от охранителна камера - ясно се виждало кой колко се старае в мелето.

Притичали съседи и озаптили побойниците, но вече било късно. След зверския побой Калоян получил тежка черепно-мозъчна травма и издъхнал на път за болницата. Фатален се оказал удар в лявото слепоочие, насен с твърд предмет, показала аутопсията. Тримата криминално проявени типове пък били незабавно задържани с прокурорско постановление за 72 часа в Следствения арест в Ловеч. В резултат на събраните доказателства те са привлечени в качеството им на обвиняеми.

Смъртта на младия мъж създаде силно напрежение сред циганския етнос в Луковит. Повечето от жителите на кв. "Изток", известен като Голия връх, искат изселване на фамилията, към която принадлежат побойниците. Братът на убития се заканва, че ако виновниците за смъртта му не напуснат града, то той ще ги запали. В негова подкрепа се чуват и други гласове - роднините искат отмъщение за невинната жертва.

Кметът на Луковит Иван Грънчаров не смята, че ще се стигне до саморазправа, а разумът ще надделее над емоциите на Голия връх.