Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Радев СНИМКА: ПИЕР ПЕТРОВ
Румен Радев СНИМКА: ПИЕР ПЕТРОВ

"Поради липса на кворум прекратих КСНС и насрочих нов за 17 октомври."

Това съобщи пред журналисти президентът Румен Радев след 3-часово заседание на КСНС, посветен на борбата с корупцията.

Бяха изслушани доклади, започнаха дебати, но поради закъснели участници и бързащи такива съветът се провали, разясни държавният глава.

Пробив в борбата с корупцията ще стане възможен едва тогава, когато борбата с корупцията стане приоритет за българските политици пред техните вътрешни и международни ангажименти, натърти Радев.

Президентът Радев беше категоричен, че за остротата на проблема с корупцията можем да съдим по "многобройните скандали в медиите, по срива на чуждестранните инвестиции, по незавидното място на България в множество престижни международни класации по темата и по препоръките и оценките на нашите европейски партньори".

"Корупцията сред лицата, заемащи висши държавни длъжности, е заплаха за националната сигурност, защото тя руши устоите на правовата държава, срива доверието на гражданите в българските институции, възпрепятства развитието на икономиката и повишаването на благосъстоянието на българските граждани. Корупцията пряко или косвено бърка в джоба на всеки български гражданин и го поставя в унизително положение", подчерта още държавният глава.

Президентът критикува положението в държавата, като заяви, че заради корупцията няма инвестиции.

 Връщането на КСНС на поправителен - президент да свиква ново заседание по същата тема, е безпрецедентно, коментираха наблюдатели.