Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атаката на БСП срещу ГЕРБ е координирана с президента Радев, заяви заместникът на Бойко Борисов

Извинявам се от името на цялата парламентарна група заради поведението днес на Антон Тодоров в едно телевизионно студио.

Това заяви лидерът на депутатите от ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред "Панорама".

"Той преживя много тежки моменти в последните няколко дни" - с тези думи той обяви, че народният представител Тодоров няма да бъде изключен от парламентарната група. И напомни, че още преди да има номинации от политическите централи, евентуалната му кандидатура за председател на Комисията за досиетата е била подложена на сериозен натиск с обидни квалификации. Нервите не издържат, обясни заместникът на Борисов.

Над 3000 човека в управлението има ГЕРБ - 1300 общински съветници, кметове на 130 общини, на 1026 кметове на кметства, 95 депутати - така обясни риска да има кадрови грешки в голямата партия Цветанов.

Нося папки за други партии, но няма да ги извадя - такъв тон даде Цветанов. И призова да се гледат нещата, които могат да изведат страната напред. Показа снимки от балканската четворка, на която Борисов направи заседание тези дни в "Евксиноград" и в която взеха участие държавните ръководители на съседните страни.

Не противопоставяйте хората в малките общини, където капацитетът не е голям. Там има по една или две гимназии, има ученици и приятели, обясни Цветанов. "Делян Добрев не е работодател на тези хора. Да чухте някъде кмета, който ги е назначил? Макар че това е укоримо", каза зам.-шефът на ГЕРБ.

Още от края на 2008-а се зароди темата за "разделение между Борисов и Цветанов", но в ГЕРБ проблем с лидерството няма, увери Цветанов. Той два пъти говорил с премиера и сутринта, преди парламентът да гласува оставката на Делян Добрев. "Ако има някой виновен за закононарушение, защо никой не е сезирал компетентните власти?", попита Цветанов. И повтори - няма разминаване и няма противопоставяне.

"Когато гласуваме, каквото ни каже Борисов, ни казват стадо, но когато си имаме решение на парламентарната група, ни укорявате, че сме срещу изпълнителната власт. Аз трябва да гарантирам сплотеността на групата", натърти Цветанов. Той се чувал по три пъти на ден с Бойко Борисов. И попита реторично: "България е на 4-о място по икономически растеж, по данни от "Евростат", за 1 път от 10 години. Как изглеждат сега градовете?" Затова хората избиратели ГЕРБ и мандатите на ГЕРБ завършват по желание на ГЕРБ, а не под натиска на улицата, както тези на БСП.

"Г-н Цветанов владее партията до съвършенства. В ГЕРБ няма разцепление - всички са зад Цветанов", провокира зам.-председателят на парламентарната група на БСП Жельо Бойчев. В БСП никога не били всички така единни зад лидера си, както ГЕРБ зад Цветанов.

Атаката на БСП срещу ГЕРБ е координирана с президента Радева, категоричен е заместникът на Бойко Борисов.

"Вие се обиждате на определението "беквокал" ли", попита водещият Бойко Василев. "Не, вие сте вече първа цигулка", продължи в същия дух Бойчев, намеквайки отново, че Цветанов владее ГЕРБ.