Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГЕРБ се разграничи от заплахите към журналиста от Нова телевизия Виктор Николаев, които депутатът Антон Тодоров отправи тази сутрин по време на гостуването си в "Здравей, България".

В разговора с Тодоров, който говореше срещу президента Румен Радев за сделката с грипените, водещият Виктор Николаев попита дали става дума за "шайка". Това видимо изнерви депутата от ГЕРБ, който заяви:

"Много силни думи. Ще ви изядат хляба. Тя и вашата колежка беше тръгнала в такава посока, ама гледам -липсва столчето ѝ. За такъв въпрос, аз ако съм шеф в телевизията, уволнявам", каза Тодоров.

По повод тези му изказвания ГЕРБ изпрати до медиите позиция в защита на свободата на словото:

"Свободната журналистика има правото да пита и да задава въпроси. За нас няма лоши и неудобни въпроси, а неточни отговори, се казва в нея."

"Нова телевизия" също зае позиция:

NOVA приема отправянето на заплахи от публични фигури към журналисти за недопустимо поведение. Ръководството на медията застава зад Виктор Николаев и останалите журналисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за подмяна на актуалните теми.