Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емил Джасим СНИМКА: Димитър Кьосемарлиев
Емил Джасим СНИМКА: Димитър Кьосемарлиев

Страхотните учители са безценни и все пак често тяхната неуморна работа остава незабелязана, а нерядко и недооценена.

Тези хора посвещават живота си на това да развиват следващото поколение.

Учителите трябва да умеят да разпалват ежедневно въображението на учениците, като им показват света на книгите, силата на математиката и уроците на историята.

Страхотните учители правят училищата наистина живи и те не се задоволяват само като помагат на ученците да постигнат добри резултати на тестовете – вместо това те се стремят да разпалят любопитството, да насърчат желанието за учене и да поощрят всяко ново откритие сред младите учени, които възпитават.

Почти всеки може да се сети, че е бил вдъхновен в даден момент от живота си от любим учител, някой, който е обърнал внимание и е дал подкрепа в тежък момент, помогнал е с овладяването на умение, научил ни е как да преборим проблем или пък е направил всичко възможно да осъществим мечтата си да бъдем това, което искаме. Повече от всякога ние имаме нужда от учителите, които не само образоват нашите ученици, но и им помагат да въвлекат цялата си страст и желание, за да постигат една по една своите мечти. Учителите заслужават нашите благодарности всеки ден за всичко, което правят.

Те възпламеняват умовете и страстта на учениците, като задават простите въпроси „какво?“, „защо?“ или „как?“. Веднъж, след като огънят на любопитството се е разгорял, страхотните учители имат способността да градят върху това вълнение и желание за откритие. .

Ангажираните учители носят лична отговорност към учениците в класната стая всеки ден и този вид активна връзка между учителите и техните ученици мотивира учащите се от всички възрасти да търсят предела на своите възможности и да станат част от един по-голям свят, който се намира и се случва около тях.

И не забравяйте – учителят отваря вратата, но само вие решавате дали да минете през нея!

*Емил Джасим във фейсбук