Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова заяви, че мъжът й е обикновен служител в "Лукойл".
Корнелия Нинова заяви, че мъжът й е обикновен служител в "Лукойл".

Съпругът на Корнелия Нинова работи ли в "Лукойл" и с каква заплата, има ли конфликт на интереси и дали гигантът е спонсорирал кампанията на БСП? Това попита заместник-председателят на парламента Цвета Караянчева в отговор на обвиненията срещу Делян Добрев. Щом БСП е такъв борец срещу шуробаджанащината, лидерът трябва да отговори, смятат герберите.

Ден по-късно Нинова потвърди, че съпругът й е на щат в голямата нефтена компания, в която държавата има една златна акция и където доскоро неин представител беше социалистът Румен Овчаров.

Мъжът на червената шефка обаче бил обикновен служител и заплатата му била фирмена тайна. Но тя била по-ниска от депутатската. В момента възнаграждението на народните представители е 3200 лв. без добавките за стаж, комисии и безотчетните 2/3 за секретарки и експерти.

Според Нинова "Лукойл" никога не е спонсорирал кампанията нито на БСП, нито нейната собствена, а съпругът й напускал държавната си работа всеки път, когато столетницата дойде на власт. Така било през 2005 г. Тогава той работел в Агенция "Митници", но щом жена му станала заместник-министър на икономиката и енергетиката, преминал в частния сектор. По времето на Пламен Орешарски отново се отказал от държавната си фирма.