Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

АДФИ установи неправомерно преведени 97 000 лв. на сметопочистващата фирма

Ексшофьор на баничарка в пекарна и братовчед на кметицата Нина Ставрева подписва фактурите между “Титан БКС” ЕООД и общината за събиране на боклука. Това съобщи един от бившите шефове на компанията Йовчо Бончев.

А Агенцията за държавен финансов контрол при проверка установи щети за общината от 97 250 лв. Докладът е изпратен на прокуратурата. Според заключението парите са платени за неизвършени дейности. От “Титан БКС” ЕООД са извършени корекции във фактурите, така че Каварна им е дължала 34 213 лв. Инспекторите са уведомили дружеството, че трябва да върне останалата погрешно платена сума - 63 037 лв., до 20.06.2017 г., което до приключването на проверката не е станало. “Нина Ставрева подписа договора и веднага след това започна натиск да назначим братовчед й Ивайло Керчев. Той няма опит и образование и когато получи мястото, заяви, че ще бъде човекът за връзка с общината”, споделя Йовчо Бончев.

И реално братовчедът Керчев започва да изготвя фактурите. Той така се развихря, че подписва и такива от времето, в което не е работил в “Титан БКС” ЕООД. Те минават за

одобрение

в общината при собствения

му кръстник Петър Ялнъзов от отдел “Екология” и пристигат на бюрото на Ставрева, за да се одобри плащането, категоричен е Бончев.

Има ли връзка между роднините в общината и в частната фирма и това свързано ли е с изплатените незаслужено близо 100 000 лв., ще установява прокуратурата.

Кметицата е назначила и още дузина приятели и роднини, както и близки на суджук депутата от ГЕРБ Живко Мартинов.

Домакинката на “издъхващия” общински хотел е Миглена Димова, братовчедка на Ставрева, е бивша сервитьорка.

Домакин на общината е Елена Славова, доскорошна перачка на х. “Топола скай” и близка приятелка на червената градоначалничка, която няма висше образование.

За началник на новото общинско предприятие “Чиракман” за поддръжка и озеленяване е назначен без конкурс мъжът на съпартийка и приятелка на Ставрева от техникума – Анка Димитрова. В същата компания е прехвърлен и Стефан Димов, станал известен главно с разходката си гол-голеничък по центъра на Каварна посред бял ден преди 2 г.

Шеф на бюджетната комисия в ОбС е братовчедкатана Ставрева – Виктория Керчева. На практика бившата продавачка в хранителен магазин и настояща лаборантка определя харчлъка на кака си.

Шофьор на г-жа Ставрева е Христо Йовчев, с когото са неразделни колеги от техникума.

Секретарката на кмета е приятелката й Лилия Кулишева, племенничка на несменяемата Дарина Кулишева – постоянен главен секретар на общината.

За европроектите там отговаря Надя Василева -

лично протеже на Суджука.

Междувременно Ставрева освободи кметицата на с. Нейково въпреки здравословните й проблеми и назначи на мястото й Мера Амирова – сестра на нейна близка съпартийка.

Пред национални медии г-жа Ставрева твърди, че няма нищо общо с назначенията по частни и общински фирми и може да отговаря само за братовчедка си Маргарита Попова – хидроинжинер, назначена за шеф на инвестиционната политика в общината.