Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тази сутрин германската полиция арестува мъж в Тюбинген, заподозрян, че е изнудвачът на хранителните вериги в Германия и Европа. 55-годишният германец още днес ще бъде изправен пред съд, тъй като уликите срещу него се увеличават. „Подозренията срещу арестувания се затвържадават“, съобщи прокуратурата. Очаква се резултатът от сравнение на ДНК-то му с намерени отпечатъци.

Мъжът заплаши големите германски хранителни вериги и дрогерии да отрови 20 вида храна, ако не получи 10 милиона евро до днес. Той посочи и магазин в град Фридрихсхафен, в който вече е поставил отровени бурканчета с бебешка храна. Полицията действително откри пет такива – в тях е бил сипан антифриз в количества, които могат да убият бебе или малко дете.
Обвиненият засега мълчи, съобщи говорителят на поркуратурата на Равенсбург. Въпреки арестът, полицията предупреди, че още не е отменено предупреждението към клиентите да внимават, когато пазаруват и да преглеждат опаковките на храните за евентуална външна манипулация. Зподозреният е арестуван по сигнал на граждани, след като полицията публикува снимките на човек, когото смята за извършителя. Над 650 сигнала и 60 имейла бяха получени за 12 часа. Някои от тях са съдържали конкретни следи към арестувания.