Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Реджеп Тайип Ердоган
Реджеп Тайип Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в публична реч в двореца Бештепе в Анкара заяви, че се прави всичко възможно за скорошното излекуване на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу и извършването на операция по транстплантация на черен дроб. 

"Искам да напомня на целия свят за състоянието на Наим Сюлейманоглу, който от няколко дни е в болница заради цироза на черния дроб. Единственият му шанс е чернодробна трансплантация. Искам да съобщя това в деня преди националния ни празник. Моля Аллах да се смили над Наим", каза Ердоган на церемония в полицейската академия в Истанбул.

Припомняйки, че навремето покойният президент Тургут Йозал съдейства за приемането на Наим в Турция, Ердоган подчерта, че Наим е гордостта на Турция и на турския народ и му пожела скорошно оздравяване, предава БТА.

Състоянието на щангиста Наим Сюлейманоглу продължава да се подобрява след прекараната близо 24-часова кома. Вече приемал храна и течности.

Лекуващите го лекари съобщават, че организмът отговаря положително на лечението и че е готов за трансплантация, която трябва да му се направи, за да бъде спасен от острата чернодробна невостатъчност, от която страда и която стана причина за изпадане в кома преди два дни.

Тестовете показвали, че е готов за трансплантация. Според източник от здравното министерство спешно ще бъде осигурен донор за Наим.

Твърди се, че утре или най-късно вдругиден той ще бъде прехвърлен в друга болница за операцията по трансплантирането.