Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Заплахата му важи за суперите в страната и в чужбина

Неидентифициран засега мъж е сложил отрова в бебешка храна в най-големите вериги за храна и бебешки стоки в Германия. Той настоява да получи 10 милиона евро, за да спре. Мъжът е пратил заплашително писмо до „Алди“, „Росман“, „Лидъл“, ДМ, „Мюлер“, „Едека“, „Норма“ и „Реве“, съобщи в. „Билд“.
То е получено още на 16 септември с твърдение, че отровата вече е в храната по складовете и в конкретен магазин във Фридрихсхафен. Полицията незабавно е иззела всички бурканчета с бебешка храна от магазина и действително в пет от тях е открила силна смъртоносна отрова. Изнудвачът действа по точен план – той явно вече е вкарал в мрежата отровена храна, но тя все още не е в магазините и клиентите не са я купили. Ако не получи парите обаче, той ще продължи да трови продукти. Заплахата важи както за Германия, така и за чужбина.
Полицията в Баден-Вюртемберг има видеозапис на мъжа, който слага бурканчета по рафтовете в магазина във Фридрихсхафен. В 12 часа немско време ще даде пресконференция с повече подробности.