Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов СНИМКА: Архив
Бойко Борисов СНИМКА: Архив

Премиерът Бойко Борисов отхвърли упреците на президента Румен Радев за лобизъм при избор на доставчик за нови изстребители.

"Аз никой не съм обидил, а ни нарекоха лобисти. В този живот не съм бил лобист никога. Излиза, че сме лобисти на САЩ, защото този самолет /бел. ред. F16/ не е включен в първите два. Не е честно да се говори така. Предлагам да не си говорим през медиите, а като си дойде, да се видим. Държавническата политика е да намериш баланса между всички страни", заяви в Бургас министър-председателят по повод изявленията на държавния глава от Ню Йорк, където участва в сесия на ООН.

И разви тезата, че 3 млрд. е голяма сума и не може да бъде дадена наведнъж, защото има много чакащи.

"Има МВР, заплати за отбрана, доктори, учители, хора в неравностойно положение, има инфраструктурни проекти. Всеки си тегли чергата към него", заяви премиерът.

"Няма ли преди тях /бел. ред самолетите/ други желаещи. Спокойно, ще ги дадем тези 3 млрд лв., ще ги купим, но ще преговаряме, ще се пазарим. а като дадем тези 3 млрд. , още 7 трябва да дадем за корабите и сухопътните войски. Хайде да източим държавния резерв и да дадем 10 млрд за въоържение. Нищо няма да усетите от това. И да изправим 9 самолета да се бием срещу Русия. Искам да дадем на пенсионери, лекари, на всички, за да върви държавата в синхрон едно с друго. Ще купиме самолети, ще ремонтираме старите, но няма да стане днес. Има и по-евтини самолети, пак нови, но от по-нисък клас", заяви Босиров. И даде пример с кмета на Бургас Димитър Николов, който карал фолскваген, а не брониран мерцедес като премиера и президента.

"Трябва ли да се хвърляме на най-хубавото и най-скъпото. Така купихме най-скъпите хеликоптери на света, най-скъпите "Кугар"-и и "Пантер"-и и, бог да го прости момчето, 50 млн. паднаха в морето. 3 млрд. са огроми пари. Да бяха 300 милиона ката за спартани, да ги дадем", заяви Борисов.