Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов посети Девин по случай официалното откриване на реконструиран топлопровод за минерална вода в града. СНИМКИ: АВТОРЪТ
Бойко Борисов посети Девин по случай официалното откриване на реконструиран топлопровод за минерална вода в града. СНИМКИ: АВТОРЪТ

"Близо 600 млн. лв. отиват само за образователна инфраструктура. Поканили сме кметовете в четвъртък и ще обявим училище по училище, обект по обект за цялата страна" обяви в Девин премиерът Бойко Борисов.

Той подчерта, че това се прави в изпълнение на нашата програма като основен приоритет. "Не обещавам че в някакъв хубав слънчев ден ще стане, те са факт и се строят. И като се върнете във времето назад - кажете, кога са давани такива пари за образованието? Мога да споря много дали са давани повече. Може да напомня и учителската стачка, когато двама министри казаха да приключи тази седянка", коментира премиерът. 

Средствата ще отиват за физкултурни салони, основно саниране на училища и детски градини. С директорите на училища и кметовете ще се създава организация как да се извършват ремонтите без да се пречи на учебния процес, като за целта на места може да се промени и учебното време. Голяма част от парите ще отидат за училища и детски градини в Родопите. В четвъртък с кметовете на срещата ще бъдат спортния, регионалния и образователния министър, за да се създаде организация, каза премиерът.

Подобна среща с кметовете от цялата страна ще има и във вторник, когато ще се разпределят няколкостотин милиона от фонд "Земеделие" за улици и площади.

Борисов обяви от Девин още, че от началото на годината в страната има близо 11 процента повишение на доходите.

Премиерът бе в родопския град придружен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за откриване на нов минерален топлопровод от Беденски бани до Девин.

Водопроводът от 11 километра се подмени с 2.5 млн. лв. целеви средства от държавата. Предишния е изграден през 1964 г. Той бе силно амортизиран и почти цялото количество лековита вода изтичаше в реката години наред и не стигаше до хотелите в града. "Медиите много обичат да говорят за фалшиви новини. Девин имаше фалшив СПА туризъм. Лъжехме хората, че ги лекуваме с минерална вода, а тя-чешмяна", каза Борисов.

Винаги пожелавам успех на всеки, който иска да направи политическа партия, тогава става ясно колко трудно става, каза Бойко Борисов по повод заявката на Слави Трифонов, че ще търси талантливи българи, които да заместят сегашната политическа класа. ГЕРБ има 1200 - 1300 общински съветници, областни управители, министри, зам.-министри, депутати, шефове на агенции, заместник областни управители, кметове, зам.-кметове, каза Борисов. От чужбина ли да ги докараш, откъде ще ги събереш. Един да те издъни - месеци наред се обясняваш. И казват: това е управлението на ГЕРБ. Един от хиляди. Така че на думи е лесно, но като видим хората, ще стане ясно, Но му пожелавам успех. Това е демокрацията, заяви премиерът.

Борисов бе придружен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
Борисов бе придружен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.