Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

100 млн. лева от бюджета за рехабилитация и ремонт на републикански пътища, отпусна правителството. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след заседание на кабинета. Вече правим обективен анализ на отсечките с необходимост от най-неотложни ремонтни дейности, които в рамките на тази есен трябва да извършим, заяви той. 

"Парите трябва да се усвоят до края на годината", каза той за "24 часа". "Тези средства се чакат отдавна и за усвояването им има проекти на готовност. Средствата ще се насочат освен към неотложните ремонти и към пътища с голям трафик.

Веднага се започва ремонта на участъка от Околовръстния път на София между "Ботевградско шосе"  и автомагистрала "Тракия".  Това е така наречената източна част на околовръстното шосе, там има три ленти за движение, по една аварийна, изключително лош и тежък участък, заяви министърът. 

Вторият голям обект е изходът на София в посока  Перник, от "Княжево" през Владая до пътния възел на автомагистрала "Люлин" преди Перник. Предвижда се пълна рехабилитация на участъка, изграждане на светофарни уредби за реверсивно движение в пиковите часове -вечер към посока Перник, сутрин към София ще има две ленти. Така ще се организира движението и в съботите и неделите, в пиковите часове да има по две ленти за движение.

Сериозни средства ще отидат за ремонта и рехабилитация за пътя Варна - Златни пясъци. Пътят е в много тежко състояние, има активни свлачищни процеси, заяви Нанков.