Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антони Стоянов СНИМКА: smg.bg
Антони Стоянов СНИМКА: smg.bg

Регионалното управление на образованието уволни директора на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов. На негово място ще бъде назначен временен директор, чието име ще стане ясно утре, съобщи шефката на РУО в София Ваня Кастрева.

Тя обясни, че за последните 2 месеца са направени 2 проверки от МОН и РУО на дейността на Стоянов. Установени са множество нарушения - неизпълнение на стандарта за учебния план, нарушение на трудовото законодателство и др.

“След разглеждане и на писмените обяснения на Стоянов дисциплинарният съвет реши да го уволни. Той отказа да получи заповедта за уволнение, но тя му е връчена в условията на отказ. Все още тече процедура по предаване на училищната документация и печатите. Те ще бъдат приети от училищна комисия”, обясни Кастрева.

До освобождаването на Стоянов се стигна след серия протести на учители и родители заради уволнението на учителката по математика Петя Тодорова. Според Стоянов тя ощетила 130 свои ученици като член на комисията за състезанието “Европейско кенгуру”. Преди дни и от МОН призоваха Стоянов да си подаде оставката.