Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пушенето на наргиле сред тийнейджърите е страшно разпространено и абсолютно безконтролно Слави Ангелов Кадър : Нова телевизия

В България никой не се занимава да изследва какво има в тези кутийки, с които се зареждат наргилетата. Ние четохме много международни изследвания, които посочват, че във всички се съдържа някакво количество никотин, като в някои никотинът е повече, отколкото е в най-слабите цигари. В момента пушенето на наргиле сред тийнейджърите е страшно разпространено и е абсолютно безконтролно", коментира главният редактор на вестник "168 часа" Слави Ангелов в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия.

Съдържат се и различни метали - никел, арсен, хром, олово. Във всички тези изследвания пише, че пушенето на наргиле води до изключително тежки заболявания, включително и ракови, допълва той. 

Във Виетнам са започнали да решават този проблем в началото на това хилядолетие, тъй като там страшно много деца пушат наргиле. Разликата е, че във Виетнам са го правили деца, които живеят в отдалечени райони, а при нас това е мода, допълва Ангелов. 

Коментара ()

Вашият коментар