Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун СНИМКА: Ройтерс
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун СНИМКА: Ройтерс

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун смята, че е необходимо да се увеличи обема на производство на бойни глави за балистически ракети и на ракетни двигатели на твърдо гориво, предаде ТАСС, позовавайки се на информация от местна агенция, която информира за посещението на северокорейския лидер в Национален институт за химическите материали, към Академията на военните науки на страната.

„Върховният ръководител поръча на института да увеличи обема на производство на ракетни двигатели, работещи с твърдо гориво и на бойни глави за балистически ракети, чрез използването на въглеводородни материали“, отбелязва се в съобщението на агенцията. Освен това Ким се е запознал с производствения процес в института и е дал висока оценка на дейността на негоите сътрудници, цитира "Фокус".

Северна Корея развива активно своята ракетно-ядрена програма. През юли Пхенян на два пъти проведе изпитания на балистични ракети, което предизвика остра реакция, от страна на САЩ, Япония и Южна Корея. Вашингтон нееднократно е отбелязвал, че по отношение на северокорейския проблем, не изключва нито един вариант на действие, включително военна намеса.